gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Лавандулови палачинки

Лавандулови палачинки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Лавандулови палачинки1 / 2
30/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"За ароматна закуска, за сладък обяд или за романтична вечеря - тези Лавандулови палачинки стават за всеки повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в млякото. Добавя се лавандулата, като се намачква с пръсти, за да стане почти на прах. Млякото се загрява, без да кипва. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.

Яйцата се разбиват с миксер на пяна. В купа се слага брашно, добавя се млякото и се разбърква. Добавят се яйцата и внимателно се разбъркват. Добавя се содата, гасена с оцет.

Пържат се палачинки в намазан с олио тиган. Получават се плътни, но много нежни палачинки.

Приготвя се сос, както ягодите се пасират, смесват се със захар и леко се затоплят. Палачинките се сервират, като се сгънат на триъгълници и се полеят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: