Пирог с круши и канела

04/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта на пяна. На порции се добавя сметаната. Брашното се пресява заедно със содата, бакпулвера и канелата. Брашнената смес се добавя в яйчената и се разбърква добре.

Крушите се обелват и се нарязват на резени, като се отстранява сърцевината. Сокът от лимона се изцежда и с него се напръсква силиконова форма за печене или тава, намазана с мазнина.

Крушите се нареждат, така че да се застъпват. Заливат се внимателно с тестото. Пече се 45 минути на 180 градуса. Охлажда се половин час и се обръща върху чиния. Поръсва се с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар