Солен пай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Солен пай1 / 2
18/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви50 мин.
Общо110 мин.
Порции12 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте киселото мляко със содата и оцета и разбийте отделно мекото масло с маргарина. Добавете киселото мляко и започнете да добавяте постепенно пресятото с бакпулвера брашно.

Трябва да се получи тесто със средна твърдост, което се разделя на 2 топки. Разточете кора от едната топка с по-големи размери от тези на тавата.

Сложете в намазнената тава, като краищата трябва да останат извън стените. Отгоре добавете разбитите яйца с натрошеното сирене.

Покрийте отгоре с другата разточена на 5-6 мм кора, разрязана на ленти с ширина около 2 мм. Кръстосайте лентите отгоре, така че да образуват ромбове. Прищипете им краищата с долната кора, намажете с разбито яйце и поръсете с ким.

Соленият пай се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: