Патладжанов дип
Eggplant Dip
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Патладжанов дип

Патладжанов дип

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Патладжанов дип1 / 2
18/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1 купичка
"На препечена филийка, като ароматно мезе - изборът е ваш, ние само даваме вкусни идеи"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бурканче печен
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. прясно смлян
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Може лесно да приготвите рецептата, ако използвате консервиран печен патладжан. Ако не разполагате с такъв, просто изпечете 2 патладжана и ги обелете.

В блендер или кухненски робот ги смесете със сол, черен пипер, счукания чесън и майонезата. Пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Може да използвате и обикновен пасатор.

Така получения дип може да използвате за брускети, сандвичи или като апетитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: