Ризото с морски дарове
Risotto with Seafood
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с морски дарове

Ризото с морски дарове

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Ризото с морски дарове1 / 2
01/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Вълшебен вкус, вълшебен аромат и чаша добре изстудено бяло вино!"

Необходими Продукти

  • скариди
  • миди
  • калмари - общо 400 г морски дарове асорти замразени
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лимони - настъргана кора от лимон
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • червени чушки - 1 брой по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете кромида и чесъна и ги запържете в дълбок тиган. Добавете морските дарове, запържете за 3 минути и прибавете 3 ч.ч. вода и ориза.

Оставете ориза да се свари за 20 минути на по-слаб огън. Овкусете с наситнен магданоз, настъргана лимонова кора и прясно смлян черен пипер.

По желание прибавете и червена нарязана на дребно червена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: