Киш със спанак

Киш със спанак

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Киш със спанак1 / 2
14/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
"Нашето предложение за обяд днес е този Киш със спанак. Затова запретвайте ръкави и да започваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, жълтъците и кашкавала се омесва тесто. При нужда добавете малко вода, за да стане гладко тесто. Увийте го във фолио и го сложете за 30 минути в хладилника. Загрейте фурната на 200 градуса.

Върху набрашнения плот разстелете тестото и го премесете. Разделете една част от него за горния блат. Тази за долния (по голяма) се слага в тавичка за печене, като се покриват и стените. Сложете го да се запече за 5 минути, извадете го, надупчете с вилица и го върнете във фурната за още 5.

Смесете спанака и останалите продукти и ги изсипете върху блата. Сложете да се пече така за около половин час. Извадете и покрийте с предварително разточеното тесто за горния блат. Сложете киша да се пече още 5-10 минути. Сервирайте охладен.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: