gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Грах с пармезан по сицилиански

Грах с пармезан по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Грах с пармезан по сицилиански1 / 2
22/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се пуска във вряща солена вода и се вари няколко минути. Трябва да омекне, без да се развари прекалено.

Разпределя се в огнеупорни купички или гювечета и се поръсва с настъргания пармезан.

Напръсква се със зехтин и се запича на 190 градуса, докато пармезанът се разтопи. Сервират се топъл, като всяко гювече се украсява с малко от сметаната.

Към ястието може да се добави и нарязан и запържен бекон или шунка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: