Ребърца с анасон по гръцки
Rebarca sa anisom na grčki način
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ребърца с анасон по гръцки

Ребърца с анасон по гръцки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Ребърца с анасон по гръцки1 / 2
25/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Стоите плътно до ребърцата, докато се задушават, защото иначе някой ще ви ги отмъкне под носа"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • бульон - 300 мл от кубчета
  • соев сос - 1 с.л.
  • вино - 2 с.л. бяло
  • олио - 100 мл
  • анасон - 5 зърна
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват и се оставят да престоят за 15 минути в марината, приготвена от виното, соевия сос, анасона, захарта, солта и половината от олиото.

Останалото олио се загрява и щом започне да пуши, се слагат ребрата.

Разбъркват се и се заливат с бульона. Похлупват се и се оставят да се задушат на слаб огън около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: