Дип от авокадо

ИванинаИванинаНовак
26/01/2015
"Сандвичи или брускети - дипът е един и той ще задоволи и най-претенциозния вкус "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 купичка
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 940
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • авокадо - 1 голямо меко
  • лук - 1/2 глава, неголяма
  • магданоз - 1/3 връзка
  • люти чушки - 1 зелена, не много люта
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • зехтин - около 30 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете авокадото, като го разполовите, премахнете костилката и издълбаете меката част от кората.

Сложете го в блендер или кухненски робот и добавете накълцания лук, магданоз, люта чушка без семките, изцеден лимонов сок, подправки на вкус.

Долейте зехтина и пуснете дипа да се разбие до гладкост. Най-вкусен става, когато останат малко по-едри парченца лук и магданоз.

С така приготвения сос може да намажете брускети, сандвичи или да го поднесете със зеленчуков чипс или пръчици.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар