gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Селска погача

Селска погача

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Селска погача1 / 2
28/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и отделете половин чаша от него. Направете кладенче в брашното и добавете размитата в хладка вода мая с щипка захар. Добавете солта и замесете тесто, което трябва да се получи малко по-твърдо от хлебно.

Оставете го да втаса и отделете малка част, от която ще оформим фигурки за украса на погачата.

Разпределете тестото в намаслена тава, изчакайте 20 минути и намажете с разбитото яйце с малко водичка.

Доомесете заделеното тесто с останалото брашно. В зависимост по какъв повод правите погачата, направете с орнаменти и украсете питата с тях. Изчакайте да втаса окончателно и я изпечете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: