Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Глинтвайн с каркаде

Глинтвайн с каркаде

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Глинтвайн с каркаде1 / 4
31/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • каркаде - 3 с.л. сушено
  • вино - 7 ч.ч. червено
  • коняк - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • карамфил - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • грейпфрут - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на портокала и грейпфрута се настъргва.

В тенджера с дебело дъно се налива виното, добавя се захарта, ванилията, каркадето, карамфилът и настърганата кора на портокала и грейпфрута.

Нагрява се на бавен огън до 80 градуса. Сваля се от котлона, добавя се конякът и сместа се разбърква и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: