Гризини
Grisine

Гризини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Гризини1 / 2
31/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ние вече си похапваме от тях, но решихме да ви почерпим и вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г пресято
  • грис - 50 г
  • мая - 10 г суха, 1/2 пакетче
  • вода - 150 мл топла
  • морска сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • розмарин - пресен, може и сусам, ким, мак
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сухите съставки - брашното, грис и сол, се смесват. Маята се разтваря във водата и след като се активира, се добавя зехтинът към нея.

В средата на пресятото брашно се сипва маята, солта и нарязани ситно листенца розмарин, мак или др. семена или подправки на око и се разбърква постепенно. Замесва се тестото, докато стане гладко.

Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да престои за около 15 минути.

След това тестото се точи на лист с дебелина 5 мм и се реже на лентички със същата дебелина.

Лентичките се оформят с ръце и се подреждат в тава с хартия за печене, леко намазнена по желание.

Гризините се пекат около 15 минути или до златист загар. Поднасят се охладени, като се гарнират със сосове и продукти по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: