gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Грузинско предястие пхали

Грузинско предястие пхали

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k276k
Грузинско предястие пхали1 / 2
03/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зеле - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • орехи - 100 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • нар - 1 бр.
  • оцет - ½ ч.л.
  • кориандър - ½ ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарът се разрязва, отделят се зърната. Зелето и спанакът се нарязва на ситно, задушава се 5 минути на силен огън, сваля се от котлона и се отцежда.

Орехите, магданозът, чесънът и лукът се смилат. Добавят се черният пипер, солта, кориандърът и всичко се разбърква.

Сместа се смила, отцежда се и се добавят спанакът и зелето. Добавя се оцетът. От сместа се оформят топчета като орех и всяко се украсява със зърно от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: