Класическа печена гъска

05/02/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
"Последният полет на тази гъска завърши благополучно в тавата, а вкусът бе отличен. Вижте рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 900
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за кратко хляба във вода, отцедете го и го смесете с нарязаната на малки кубчета ябълка, стафидите. Подправете с риган и мащерка на вкус.

Добре измитата гъска се подсушава и се натрива със сол и черен пипер отвън и отвътре. Пълни се с приготвената смес и се зашива. Поставя се с гърдите надолу върху скара в тава, на дъното на която се сипва около 350 мл топла вода.

Гъската се пече в предварително загрята на 200 градуса (180 със вентилатор) фурна за около 1 1/2 часа, след което се обръща. В тавата се добавя още около 250 мл вода и ситно нарязаните корени за супа.

Пече още 2 часа. Периодично се залива с бульона от печенето.

Готовата гъска се изважда в подходящ съд и се прибира на топло. Мазнината от печенето се отстранява, а в останалия бульон се добавят брашното и още малко вода. Полученият сос се кипва и вари около 5 минути. Поднася се отделно.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар