Домашни бонбони Рафаело

Violeta StrahilovaVioleta Strahilova
Новак
458165
06/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции50
"Дълго време търсихме сполучлива рецепта за домашни бонбони Рафаело и най-накрая я открихме. А сега я споделяме и с вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се затопля в тенджера с незалепващо покритие. Аз купувам подсладено кондензирано мляко, но ако вашето не е, се добавя захар според вкуса на всеки.

След това, преди да е завряло, се слага ванилията и кокосови стърготини (250 гр.), бърка се, докато се получи като тесто, като намаляваме котлона на минимум.

Когато е готово, се оставя, за да изстине. От изстиналото вече тесто оформяме с ръце кръгли топчета като във всяко топче боцкаме във вътрешността по един бадем (трябва да бъдат сурови, не осолени).

Когато изчерпаме цялото тесто, овалваме бонбонките в останалите кокосови стърготини.

При мен, понеже не се овалваха добре, реших да ги потапям леко в студена вода преди овалването и се получи желаният резултат.

Рецептата за бонбони Рафаело е изпълнена!

Лесно, бързо и вкусно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: