Патладжан на скара
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Патладжан на скара

Патладжан на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Патладжан на скара1 / 2
25/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
"Вкусен патладжан с ароматна заливка, който се приготвя без пържене!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за 20 мин. да се отцеди горчивия сок. Пекат се на скара.

Приготвя се марината от счукания чесън, ситно нарязания магданоз, солта, оцета, олиото и водата.

Готовият патладжан се подрежда на редове, като всеки ред се залива с марината. Оставя се да престои няколко часа, за да овкуси по - добре.

Рейтинг

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: