Клафути от зеле, чушки и бекон
Klafuti od kupusa, paprike i slanine
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Клафути»Клафути от зеле, чушки и бекон

Клафути от зеле, чушки и бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Клафути от зеле, чушки и бекон1 / 2
08/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Солено клафути - ама разбира се, че трябва да опитате това невероятно френско изкушение"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кочан малък
  • чушки - 4 бр.
  • бекон - 300 г
  • брашно - 10 с. л.
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 300 г
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • кафява захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Зелето се реже на ситно, чушките се режат на лентички, беконът се реже на тънки лентички. Беконът, чушките и зелето се смесват, добавя се сол, захар и намачканият чесън.

Яйцата се разбиват със сметаната, добавят се подправките. Добавя се на части брашното и сместа се разбърква.

Сместа със зелето и бекона се изсипва в тава, намазана с мазнина, залива се с тестото и се пече 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: