gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Руски блини по старинна рецепта

Руски блини по старинна рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Руски блини по старинна рецепта1 / 2
08/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко, добавя се яйцето, солта и захарта. Половината от маслото се разтопява и се добавя към сместа.

По малко се добавя брашното. Сместа се оставя на топло за 30 минути.

Пържат се блини (дебели палачинки) в тиган, намазан с олио. Вадят се, мажат се с разтопено масло, навиват се на тръбички и се поливат с разтопен на водна баня шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: