Осолена финландска салака
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Осолена Риба»Осолена финландска салака

Осолена финландска салака

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
4489350
Осолена финландска салака1 / 2
08/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Водката и виното си имат общ приятел - тази осолена салака"

Необходими Продукти

  • салака - 1 кг финландска риба
  • морска сол - на 1 кг риба 2 ч.ч. сол
  • горчица - 1 с.л.
  • кристална захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л. бял или уиски
  • олио - 1 с.л. растително масло
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата за 24 часа. Изплакваме я от солта и правим сос от останалите продукти.

Отделяме филенцата на рибките и заливаме със соса. Сервираме с препечени филийки и водка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: