Пиле с маскарпоне

Пиле с маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Пиле с маскарпоне1 / 2
30/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
"Когато на маскарпонето му стана скучно да се грижи за добрия имидж и вкус на тортите, той си уреди среща с едно страхотно пиле. А резултатът бе повече от отличен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистеното пиле по дължина на гръдната кост и направете възможно най-много резени по гъра му.

Смесете маскарпоне със сол, розмарин и черен пипер и запълнете с тази смес разрезите по пилето, а с остатъка намажете и долната част.

Загрейте зехтина и запържете пилето от двете страни до зачервяване. Преместете го в тава и сложете да се пече.

В тиган се смесват останалото сирене и лимоновия сок и се вари до сгъстяване.

Пилето се залива с приготвения сос.

Рейтинг

5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: