Картофи с джинджифил и чесън
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени Картофи»Картофи с джинджифил и чесън

Картофи с джинджифил и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Картофи с джинджифил и чесън1 / 3
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Леко пикантни и невероятно вкусни картофки с джинджифил. Поднесете с халба бира и споделете с близък човек!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете и нарежете на кубчета около 2.5 см. Обеленият и нарязан корен джинджифил, чесънът, куркумата, солта и кайенският пипер се пасират. Добавете 3 с.л. към сместа и разбъркайте много добре.

Загрейте олиото в дълбок тиган и сипете семената от копър да се запържат за 2 минути. Добавете джинджифиловата паста и гответе още 2 минути, като разбърквате внимателно.

Намалете огъня, добавете нарязаните картофи и гответе за 5-7 минути, докато не получат приятна златна коричка. Добавете нарязната ябълка и зеления лук.

Поръсете задушените картофки с кориандър и махнете от котлона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: