Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Сваля се от котлона и внимателно се налива млякото при непрекъснато бъркане.
Поръсва се със сол и черен пипер и се връща на котлона. Вари се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се половината настърган кашкавал и горчицата и от този сос се сипва на дъното на тава.
Нареждат се кори, заливат се със сос, слага се рибата тон, покрива се с домати, нарязани на кръгчета, и така се редува до изчерпване на продуктите, като се завършва с риба, която се залива със сос.
Поръсва се с останалия кашкавал, покрива се с алуминиево фолио и се запича на 200 градуса около час. Малко преди да е готова лазанята, се маха фолиото и се запича до получаване на златиста коричка.