Северноафрикански кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Северноафрикански кебап1 / 2
13/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 450 г
  • чушки - 1 бр. нарязана
  • олио
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • кориандър - 2 с.л. наситнен
  • лук - 1/2 малка глава
  • черен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки без агнешкото месо, чушката и олиото. Нарежете агнешкото месо на малки парчета (около 36 на брой) и добавете сместа с подправки.

Смесете всичко много добре и го приберете в хладилник за поне 30 минути. Имайте предвид, че колкото повече престои месото с подправките, толкова по-вкусно ще стане.

Вземете 12 на брой малки дървени шишчета и на всяко едно наредете по 3 парчета агнешко и по 1 от чушката. Леко напръскайте шишчетата с олио. Изпечете ги на грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: