Пълнена гъска

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Пълнена гъска1 / 2
20/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6
"Тази рецепта разкрива всички тънкости за приготвянето на най-вкусната пълнена гъска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните дреболии на птицата заедно с нарязаните лук, праз, гъби се запържват в малко мазнина. Добавете след това нарязани бекон и булгура/ориз.

Добре объркайте, долейте около 100 мл топла вода и овкусете със малко соев сос и подправките. След като оризът набъбне, снемете от котлона и добавете ситни нарязаните кисели краставички.

Напълнете гъската с плънката и зашийте. Сложете я да се вари в тенджера с вода за около 15 минути. След това е прехвърлете в тава, която сте намазнили, намажете я с малко размит в мазнина червен пипер, долейте вода в тавата и завийте с фолио.

Печете пълнената гъска около 2 часа в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: