Пълнена гъска

20/02/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Тази рецепта разкрива всички тънкости за приготвянето на най-вкусната пълнена гъска "
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 873
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните дреболии на птицата заедно с нарязаните лук, праз, гъби се запържват в малко мазнина. Добавете след това нарязани бекон и булгура/ориз.

Добре объркайте, долейте около 100 мл топла вода и овкусете със малко соев сос и подправките. След като оризът набъбне, снемете от котлона и добавете ситни нарязаните кисели краставички.

Напълнете гъската с плънката и зашийте. Сложете я да се вари в тенджера с вода за около 15 минути. След това е прехвърлете в тава, която сте намазнили, намажете я с малко размит в мазнина червен пипер, долейте вода в тавата и завийте с фолио.

Печете пълнената гъска около 2 часа в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар