Козуначено тесто
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Козуначено тесто

Козуначено тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Козуначено тесто1 / 2
01/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Месенето на козунаци е детска ..., не не е детска игра, но не и трудно. Вижте как се прави!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.

Рейтинг

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: