gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пълнени лозови сарми

Пълнени лозови сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Пълнени лозови сарми1 / 2
23/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 30 минути. Ако използвате пресни лозови листа ги бланширайте по 5-6 наведнъж във вряща подсолена вода, а ако използвате консервирани, само ги накиснете в хладка вода за 20 минути и ги подсушете.

Смесете нарязаните лук и целина с подправките и половината зехтин. Добавете стафидите, сушените кайсии, кедрови ядки и лимонов сок. Напълнете лозовите листа със сместа и завийте сармичките.

Сложете няколко лозови листа на дъното на тенджера, наредете сармите и отгоре също наредете лозови листа.

Сипете достатъчно бульон, за да покрие сармите, намалете огъня и сварете сармите 45-55 минути. Сервирайте сармите с кисело мляко и резени лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: