gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лесни ньоки с моцарела

Лесни ньоки с моцарела

MarianeMariane
Джедай
5618944k
Лесни ньоки с моцарела1 / 2
25/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • франзела - 10 филии отлежали един ден
  • доматен сок - 2 ч.ч. готов
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 1 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал
  • босилек - пресен или магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кората на франзелата и я нарежете на малки кубчета. Загрейте маслото и зехтина и добавете в тях пресования чесън. Сложете хлебните кубчета, сол и черен пипер и пържете за 4-5 минути.

Към хлебчетата се прибавят нарязаните на кубчета домати и доматения сос.

Вари се 4-5 минути на тих огън, след което се изсипва в подходяща тавичка, поръсва се с настърганата моцарела и пресния босилек се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути.

Поднася се веднага. Идеална е за неочаквани гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: