Руски пирог по старинна рецепта

28/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се омекналото масло, пудрата захар и жълтъците. Замесва се тесто и се оставя за 3 часа в хладилника. Бадемите се запичат на сух тиган за 2 минути.

Ябълките се белят и се режат на резени. Слагат се в тиган с 2 супени лъжици масло, поръсват се с 40 грама захар и се готвят 5 минути на бавен огън.

Свалят се от котлона. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с мазнина така, че да се оформят стенички.

Ябълките се разпределят върху тестото и тавата се слага за 10 минути във фурна, загрята на 180 градуса. Вади се от фурната.

Лимонът и портокалът се изцежда, соковете се смесват и с тях се полива пирогът. Поръсва се с останалата захар и с филираните бадеми и се пече още 25 минути. Сервира се топъл.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар