gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с лук, бекон и маслини

Макарони с лук, бекон и маслини

MarianeMariane
Джедай
5618944k
Макарони с лук, бекон и маслини1 / 2
02/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • макарони - 450 г дребни
  • бекон - 8 резена пушен
  • маслини - 60 г зелени, обезкостени
  • маслини - 80 г черни, обезкостени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • бульон - 250 мл пилешки
  • бяло вино - 80 мл
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на парчета и го запържете на умерен огън. Извадете го с решетъчна лъжица върху салфетка, за да попие излишната мазнина.

В отделената при пърженето мазнина добавете ситно нарязания лук и пресования чесън. Задушете за 4-5 минути, налейте пилешкия бульон и виното. Оставете сместа да покъкри 5-6 минути, като бъркате от време на време.

Сварете макароните според указанията на опаковката, отцедете ги и ги сложете при лука и бульона. Добавете бекона, двата вида маслини и подправките, разбъркайте добре, поръсете щедро с кашкавал и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: