gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Руска манастирска медовина

Руска манастирска медовина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k276k
Руска манастирска медовина1 / 2
01/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се залива с 2 литра топла вода и се загрява на котлона. Щом кипне, котлонът се намалява и сместа се вари на минимален огън 3 часа. Добавя се хмелът, канелата, кардамонът и белият пипер. Вари се още 1 час.

Ако течността намалее, се добавя гореща вода, за да се възстанови обемът. Сваля се от котлона. Охлажда се леко и се прецежда. Покрива се с марля и се оставя на топло, за да шупне.

Когато това стане, чаят се запарва със 100 милилитра гореща вода. Охлажда се и се добавя в меда. Оставя се за 4 часа и се прецежда. Разпределя се в бутилки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: