Каша от коприва със сирене и яйца

02/03/2015
Ваня
отВаняНовак4140
"Каша с аромат на пролет и спомен за хубавите моменти от детството "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 971
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • коприва - две шепи млади връхчета
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • олио - 3 с. л.
  • брашно - 3 с. л. с връх
  • червен пипер - 1 с. л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, залейте с 2 литра вода и варете докато омекне. В дълбока тенджера, разтопете маслото заедно с олиото и в него запържете до златисто брашното.

Добавете червения пипер, разбъркайте и веднага добавете копривата и водата от нея.

Върнете отново на огъня и щом заври, разбийте яйцата и ги прибавете към кашата. Свалете от огъня и натрошете сиренето - разбъркайте.

Сервирайте топла, като по желание поръсете със черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилчка
Емилчка
04.04.2018 23:24
2 литра вода за 2 шепи коприва?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв