Тамалес

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Тамалес1 / 2
07/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции6
"Ефектни вързопчета, в които се крие най-вкусното и сочно свинско, за което може да си мечтаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на дребни парченца и го изпържете в мазнина. Добавете ситно скълцания или настърган лук, счукания чесън, съвсем ситно скълцаната чушка и овкусете със захар и сол. След няколко минути добавете доматеното пюре.

Срежете основата на кочаните и махнете листата, като отстраните и всички косички на кочаните. Сварете ги или ги накиснете в студена вода.

С остър нож махнете зърната царевица от кочана. Смелете царевичните зърна в блендер, кухненски робот или мелачка за месо - трябва да се получи гладка паста.

Смесете царевичната смес със месото и зеленчуците. Направете една широка фуния от лист царевица, напълнете с плънката и покрийте с втори лист. Направете вързопче с помощта на подходящ конец.

Сварете Тамалес за около 1 час на слаб котлон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: