Пиле с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
04/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Това е една от любимите ни класически рецепти, защото се приготвя изключително лесно, а резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг (бутчета, крилца)
  • ориз - 300 г
  • лук - 200 - 300 г кромид или малки лукчет
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете почистения и нарязан ситно лук. Ако използвате малки лукчета, може да ги оставите цели или разполовени. След като лукът омекне, добавете скълцания чесън и измития в няколко води и отцеден ориз.

Разбъркайте и леко запържете ориза. Снемете от котлона и добавете сол и пипер. Прехвърлете в тавичка и отгоре разпределете парчетата пилешко, които също може да овкусите с малко сол и пипер.

В тавата долейте вода (ориз:вода - 1:3) леко разбъркайте и наместете отново пилешкото и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна (на около 200 градуса). Когато оризът абсорбира водата и пилешкото добие лек загар, пилето с ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: