gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско месо със сос от боровинки

Свинско месо със сос от боровинки

MarianeMariane
Джедай
5618944k
Свинско месо със сос от боровинки1 / 2
06/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската рибица на парчета с дебелина 5 см. Сложете месото между два найлона и изтънете съвсем леко. Подправете със сол и черен пипер и оставете 10-ина минути на студено, за да се овкуси.

Загрейте олиото и запържете месото от двете страни. Извадете от мазнината и приберете на топло. В тигана сложете останалите продукти и разбъркайте добре.

Оставете соса да ври 4-5 минути на умерено силен огън, след това върнете обратно свинското и запържете за още 3-4 минути.

Подходяща гарнитура е варен ориз или варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: