Солени лимони

MarianaMariana
Джедай
5618462k
Солени лимони1 / 2
09/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солените лимони се използват често в мароканската кухня. Приготвят се изключително лесно. Не бива да забравяте, че от тях се използва само кората.

Измийте старателно лимоните и ги срежете на четвъртинки, като внимавате да не стигнете докрай, а парченцата да останат свързани.

Поръсете вътрешността им с едра сол, сложете 1-2 с.л. от солта и на дъното на сух, стерилизиран буркан.

Отгоре поставете лимоните с отрязаната част надолу и притиснете. Покрийте със сол и повторете до изчерпване на количествата.

Приберете лимоните на тъмно и хладно място поне за 30 дни, след което са готови за използване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: