Заек по ловджийски по френска рецепта
Zec na lovački način po francuskom receptu
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Заек по ловджийски по френска рецепта

Заек по ловджийски по френска рецепта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Заек по ловджийски по френска рецепта1 / 2
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6
"Да вземем да отстреляме за днес един заек по ловджийски - поканени сте и вие, ако носите вино"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. почистен
  • бекон - 120 г пушен
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 280 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • гъби - 340 г
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека. Запържете бекона, без да добавяте мазнина, добавете месото и лука. Задушавайте до омекване на лука. Сипете виното и 280 мл вода.

Прибавете индийското орехче, сол, пипер и кипнете сместа. Покрийте с капак тенджерата, намалете огъня и задушавайте 30 минути. Добавете гъбите и задушавайте още 15 минути.

Точното преди да сервирате, смесете маслото и брашното и ги сипете към соса. Разбъркайте до сгъстяване и поднесете с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: