Пилешки пържоли на скара

MarianaMariana
Джедай
5618613k
Пилешки пържоли на скара1 / 4
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Опитайте нашето предложение за Пилешки пържоли на скара и после споделете колко пръста сте си облизали! Ние си облизваме всичките!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При готвене на скара на пилешко филе трябва първо да изтъните пържолите.

С остър нож правите хоризонтален разрез на филето, така че да се получи една по-голяма пържола или две по-малки.

Всяко от филетата се залива обилно с лимонов сок, поръсва се със соев сос и зехтин и се овкусява с босилек или друга подправка по избор.

Местото се оставя минимум за 30 минути в хладилник, след което се намазва обилно със зехтин и се пече върху предварително загрята скара за 4-6 минути от страна.

Важно е първо пържолата добре да се запече и едва след това да се обърне.

Поднесете ароматните пилешки пържоли на скара с гарнитура от свежа салата.

По същия начин може да приготвите пилешки пържоли от бут на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: