gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с чеснова марината на скара

Пилешки пържоли с чеснова марината на скара

MarianaMariana
Джедай
5618613k
Пилешки пържоли с чеснова марината на скара1 / 2
12/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Според мнозина пилешките пържоли с чеснова марината не са подходящи за консумация по време на изискан обяд заради характерната миризма на чесън. Ние не споделяме това мнение"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • сол - на вкус
  • риган - 4 щипки
  • босилек - 4 щипки
  • девесил - 4 щипки
  • мащерка - 2 щипки
  • мед - 2 с. л.
  • зехтин - 2 с. л.
  • чесън - 10 скилидки
  • лимони - 1 бр. сок
  • водка - 50 мл
  • олио - за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща плитка купа смесете пресования чесън, водката, лимоновия сок, чеда и подправките и разбъркайте много добре. Отстранете кожата на пилешките бутчета и ги сложете в маринатата.

Оставете месото за 24 часа в хладилник, след което отцедете и изпечете върху силно загрята скара по 6-8 минути на страна.

Поднесете пържолите с гарнитура от свежа салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: