Задушена тиква

MarianaMariana
Джедай
7
720
13/03/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 955
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 250 г натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на правилни правоъгълни парчета. Наредете парчетата плътно едно до друго в широка тенджера.

Запълнете пространството между тях с натрошените орехи, долейте малко вода и затиснете с порцеланова чиния.

Варете до омекване на тиквата и изпаряване на водата. Обърнете готовата тиква върху чиния за сервиране, като се стараете да запазите формата на торта.

Поръсете с пудра захар и охладете преди поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар