Сос Алиоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сос Алиоли1 / 2
13/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сос е особено популярен в Каталуния, където е типична подправка. Името ми едва от италианското ал­и­оли или в превод чесън и олио.

Приготвя се лесно. Чесънът се счуква в хаванче до получаването на хомогенна паста.

Към него се добавя зехтинът при непрекъснато разбиване и се овкусява със сол. Накрая се прибавя лимоновия сок.

Подходящ е за печени меса, варени картофи или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: