Запечена паста пене с патладжани ала сицилиана
Zapečena pene testenina sa patlidžanom na sicilijanski način
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Запечена паста пене с патладжани ала сицилиана

Запечена паста пене с патладжани ала сицилиана

MarianeMariane
Джедай
5618784k
Запечена паста пене с патладжани ала сицилиана1 / 2
19/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Нека да ви покажем колко вкусна може да бъде една паста, приготвена с много желание и пармезан"

Необходими Продукти

  • пене - 500 г
  • домати - 6 - 7 бр. големи
  • патладжани - 2 бр. средна големина
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • олио - за пържене на патладжаните
  • босилек - няколко стръка пресен
  • моцарела - 300 - 400 г
  • пармезан - за поръсване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят около 30 минути, докато се отцеди горчивият сок. След това се подсушават със салфетка и са запържват в сгорещено олио.

В това време доматите се настъргват на едро ренде. Зехтинът се загрява и в него се запържва едро нарязаният чесън, след което се добавя доматеният сок.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус, прясно нарязани листа босилек. Сосът се оставя да ври на умерено силен огън за 10 минути, за да се изпари излишната вода.

Сварете пастата според указанията на опаковката, като внимавате да не я преварите. Отцедете пастата и я прехвърлете в тавичка, добавете патладжаните, доматения сос и половината моцарела. Разбъркайте добре, покрийте с останалата моцарела и настърган пармезан.

Печете ястието около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сервира се топло, поръсено с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: