Пълнени патладжанени рулца
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Пълнени патладжанени рулца

Пълнени патладжанени рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Пълнени патладжанени рулца1 / 2
22/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции8
"За вас избираме само най-доброто, като тези пълнени патладжанени рулца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните надлъжно на тънки парчета, общо 16 бр. Бланширате ги във вряща вода за 5 минути, след което ги отцедете върху хартия. Сварете ориза и го смесете с нарязания зелен лук, кашуто, каперсите, чесъна, пармезана, яйцето, сол и пипер. Смесете всичко много добре.

Всяко рулце се пълни с пълнеж и се завива внимателно, закрепва се с клечка за зъби. Наредете рулцата в тава и намажете всяко със зехтин. Смесете оцета, доматеното пюре и водата, сипете върху рулцата.

Запечете ги за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Прехвърлете рулцата в плато. Добавете виното към сосовете в тенджера, загрейте и кипнете за 2-3 минути. Поднесете рулцата, поляти със соса и поръсени с кориандър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: