Шишчета от скариди на скара
Ražnjići od škampa na roštiljuGrilled Shrimp Skewers
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Шишчета»Шишчета от скариди на скара

Шишчета от скариди на скара

MarianaMariana
Джедай
5618754k
Шишчета от скариди на скара1 / 2
17/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За нас беше удоволствие да готвим за Вас, надяваме се и на вас да ви е харесало"

Необходими Продукти

  • скариди - 24 бр. големи
  • лапад - 2 връзки
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. пресен
  • риган - 1 с.л. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете маслото, зехтина, зелените подправки, черния пипер и мариновайте в получената смес скаридите. Оставете ги да се мариноват цяла нощ. Пригответе 4 дървени шишчета и ги накиснете в студена вода също за 1 нощ.

Добре почистеният лапад се задушава на пара за 7-8 минути, след което се разпределя на 2 порции и подходящи чинии. Лимоните се нарязват на парчета.

Нижат се шишчета, като се редуват скариди и резени лимон. Шишчетата се пекат върху добре загрята скара по 2-3 минути на страна, като непрекъснато се заливат с маринатата.

Поднасят се върху канапе от лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: