Зеленчукова супа с нахут и люта чушка

17/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 598
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута със студена вода от предната вечер. На следващия ден го изплакнете. Нарежете лука на ситно, морковите и чушките на кубчета. Загрейте 1-2 с.л. олио и ги задушете до омекване за около 10 минути.

Прехвърлете ги в дълбока тенджера, добавете отцедения нахут и почистената леща, залейте с бульона и кипнете. Намалете силата на огъня и варете супата около 50 минути на тих огън под похлупак.

Добавете нарязаните на филийки гъби и варете още 10-15 минути без капак. Овкусете със сол и черен пипер преди поднасяне. По желание може да поръсите с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар