gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печено брюкселско зеле

Печено брюкселско зеле

MarianaMariana
Джедай
5618603k
Печено брюкселско зеле1 / 3
20/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Супер гарнитура от печено брюкселско зеле - опитайте непременно"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • зехтин - 5 - 6 с. л.
  • сол - 1 с.л. морска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре и подсушете брюкселското зеле. Отрежете върховете му и премахнете горните листа.

В плитка купа разбъркайте подправките със зехтина, добавете зелето и разбъркайте добре, за да се намазни отвсякъде.

Прехвърлете в подходяща тава, застлана с хартия за печене и разбърквайте периодично. Ястието се пече около 30 минути, след което се поднася самостоятелно или като гарнитура към печени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: