gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Грузински хлебчета

Грузински хлебчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Грузински хлебчета1 / 2
23/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
185 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята и захарта. Добавя се брашното, нарязаното на парченца 2/3 масло и солта. Омесва се тесто, което се слага в плик и се оставя в хладилник за 2 часа.

Охладеното тесто се разточва и се изрязват кръгове, в средата на които се слага по малко от сиренето. Прегъват се навътре краищата и пак се разточват.

Изпичат се от двете страни в загрят тиган, който се покрива с капак. Още горещи се намазват с останалото масло и се покриват с кърпа да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: