Кремсупа с нахут и цвекло

29/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 009
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обвива във фолио и се изпича на фурна до омекване. Обелва се и се настъргва на едро.

Доматите се попарват и се обелват. Сушените домати се режат на ситно. Магданозът се реже на едро. Празът се реже на колелца и се запържва за 4 минути в половината зехтин.

Накрая се добавя босилекът и тиганът се сваля от котлона. Цвеклото, нахутът, доматите, празът, чесънът, магданозът и сушените домати се пасират заедно с бульона.

Добавя се солта и супата се излива в тенджера. Добавя се лимоновият сок и супата се загрява на среден огън 5 минути, без да кипва. Добавя се останалият зехтин и се сервира.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар