gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ирландски ябълков сладкиш

Ирландски ябълков сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Ирландски ябълков сладкиш1 / 2
24/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, солта и индийското орехче. Маслото се реже на парчета и се добавя към брашното. Разтрива се с ръце, докато стане на трохи. Добавят се три четвърти чаша захар и се разбърква.

Ябълките се обелват и се режат на ситно. Добавят се към трохите и се разбъркват.

Яйцата се смесват в отделна купа с млякото и се добавят в ябълковата смес. Тестото се излива в тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Повърхността се заглажда и се поръсва с останалата захар. Пече се 50 минути на 175 градуса.

Сервира се с крем, който се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта до пяна. Млякото се загрява до кипване и веднага се сваля от котлона.

В жълтъците се добавят 3 супени лъжици горещо мляко и се разбърква, след което се излива на тънка струйка останалото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари на среден огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: