Хайвер

25/03/2015
"Гостите да предупреждават предварително, защото хайверът е най-вкусен като престои поне една нощ в хладилника "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 731
  • Преглеждания за месеца894
  • Преглеждания за седмицата134
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 700 г стар или сухар
  • хайвер - 200 г (тарама)
  • олио - 200 гр.
  • лук - 1 глава кромид
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • галета - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът (сухарът) се накисва до омекване и се изстисква добре на ръка. Добавят се хайверът, олиото, лимонената киселина и настъргания на едро ренде лук.

Сместа се бие с вилица или лъжица до хомогенизиране. При нужда се добавя галета за гъстота и лимонена киселина на вкус.

Готовият хайвер се сервира охладен, а е най-хубав на следващия ден. Украсата е традиционна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стоян Карагьозов
Вместо лимонтузу слагам лимон и сол.И го бия с миксера.Става много по-лесно.
4
0
Кака и Батко
Кака и Батко
05.02.2016 19:32
Да, може и лимон, но малко повечко (според моя вкус), сол не съм посочил защото хайверът е доста солен, но не е проблем солта да се коригира и по-късно. Умишлено не използвам пасатор или миксер - твърде пастообразно ми идва, но новото ми откритие е, че прекрасно се получава на хлебопекарната машина, ползвам програмата за тесто, но я изключвам преди да започне втасването.
Благодаря за коментара!
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв