Хайвер

Кака и БаткоКака и Батко
Новак
111389165
Хайвер1 / 2
25/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Гостите да предупреждават предварително, защото хайверът е най-вкусен като престои поне една нощ в хладилника"

Необходими Продукти

  • хляб - 700 г стар или сухар
  • хайвер - 200 г (тарама)
  • олио - 200 гр.
  • лук - 1 глава кромид
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • галета - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът (сухарът) се накисва до омекване и се изстисква добре на ръка. Добавят се хайверът, олиото, лимонената киселина и настъргания на едро ренде лук.

Сместа се бие с вилица или лъжица до хомогенизиране. При нужда се добавя галета за гъстота и лимонена киселина на вкус.

Готовият хайвер се сервира охладен, а е най-хубав на следващия ден. Украсата е традиционна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: